TESTOASA de FLORIDA

TESTOASA de FLORIDA

Teritoriul de răspândire:

harta

Este o specie care isi are originea din America de Nord, mai precis din regiunile subtropicale, in prezent este tot mai raspandita in lume.

CARACTERISTICI
Broasca testoasa cu tample rosii, la maturitate are o culoare verde-brun, cu reflexe violete, ceva mai pronuntate la masculi o lungime de 20-25 cm si o greutate de 1.5-2 Kg.  La tineret, coloratia este foarte intensa, cu parte dorsala verde, brazdata de linii galbene, verzi si brune, care se extind si la nivelul gatului, capului si membrelor.

COMPORTAMENT
In mediul natural, sunt raspandite indeosebi in zonele brazdate de cursuri de apa cu deplasare lenta, mai putin adanci, balti si lacuri care beneficiaza de o bogata vegetatie micro si macrofita.

MOD DE HRANIRE
Carnivora in primele stadii de viata, se hraneste cu fauna acvatica sau terestra, apoi devine treptat pana la maturitate omnivora.

REPRODUCERE
In mediu natural imperecherea are loc din martie pana in iunie. Durata incubatiei este de 60- 75 de zile, dar este influentata de temperaturi. Depune oua in iunie-iulie, intre 4 si 20 de oua, iar puii de testoasa la iesirea din oua au 3-4 cm.

FOTOGRAFII:

  • TESTOASA de FLORIDA
  • TESTOASA de FLORIDA
  • TESTOASA de FLORIDA
  • TESTOASA de FLORIDA
  • TESTOASA de FLORIDA

COMENTARII

admin @ 23/02/2016, 15:25
Adresa de mail cu care v-ati inregistrat nu este valabila. Va rugam sa ne trimiteti o adresa pentru a va spune cum trebuie sa procedati sau ne puteti contacta prin rubrica "Contact".
Va multumim pentru intelegere.
ARDELEAN CODRUTA @ 21/02/2016, 15:32
Buna ziua.Am doua broscute testoase de 4 ani. As dori sa stiu daca d-voastra asti putea sa le primiti la gradina zoologica. va multumesc
add a comment