PAPAGALUL AGAPORNIS

Agapornis roseicollis

PAPAGALUL AGAPORNIS

Teritoriul de răspândire:

harta

Papagalul Agapornis cu faţa de culoare roşie (Agapornis roseicollis), cunoscut şi sub denumirea de Papagalul cu faţa de culoarea piersicii, este o specie de papagali amorezi originară din regiunile aride ale Africii de sud-est, precum şi din deşertul Namib. Astfel de papagali amorezi sunt obişnuiţi în industria păsărilor de companie, deşi adesea nu sunt crescuţi de oameni.

CARACTERISTICI
Papagalul Agapornis este o pasăre destul de mică, cu o lungime de 17-18 cm. Lungimea medie a aripii este de 106 mm, iar a cozii de 44-52 cm. Cele mai multe dintre păsările sălbatice au culoarea verde cu tâtiţa albastră. Faţa şi gâtul au culoarea roză care este mai închisă pe frunte şi deasupra ochilor. Ciocul şi picioarele sunt gri, iar irisul este maroniu. 

COMPORTAMENT
Papagalii amorezi sunt recunoscuţi datorită poziţiei în care dorm, şi anume unul lângă celălalt cu faţa întoarsă unul spre celălalt. S-a observat că femelele rup fâşii lungi de materie primă pe care le leagă la spate şi zboară departe pentru a-şi face cuibul.

MOD DE HRĂNIRE
Dieta lor constă în principal din seminţe şi boabe. Atunci când este hrană din plin, se pot aduna în stoluri formate din sute de păsări. Poate fi dăunător pentru zonele agricole, hrănindu-se cu recolta de aici, ca de exemplu cu mei.

REPRODUCERE
În vederea împerecherii este greu de găsit o pereche de astfel de păsări deoarece nu se poate determina sexul lor. Între lunile februarie şi aprilie, sunt depuse între 4 şi 6 ouă. Au o culoare albă mată şi măsoară 2.5 mm pe 17.3 mm. Procesul de incubaţie este de aproximativ 23 de zile. După 43 de zile, puii ies din cuib.

FOTOGRAFII:

  • PAPAGALUL AGAPORNIS
  • PAPAGALUL AGAPORNIS
  • PAPAGALUL AGAPORNIS
  • PAPAGALUL AGAPORNIS
  • PAPAGALUL AGAPORNIS

COMENTARII

Mihaela @ 24/11/2016, 21:13
Bună seara!Am doi papagali agapornis care au făcut trei oua dar pe care le-au spart și apoi le-au mâncat. Va rog dacă îmi puteți spune și mie din ce cauza fac așa ceva?Mulțumesc!
ANDREEA @ 13/06/2016, 13:26
Buna ziua, am doi papagali agapornis eu zic ca sunt o pereche se mai bat se iubesc nu iasa unul fara altul din colevie si acum viner 10.06 am vazut ca masculul e singur in colivie si female era in casuta , ma gandeam ca are ceva de nu iasa am deschis usa la casuta am descoperit ca are un ou , acum ma intreb daca o sa mai fac unul sau cum se procedeaza se scoate masculul din colivie sa stea femela pe oua nu stiu cum sa procedez va rog un raspuns.! Multumesc
Roco si Coco @ 10/05/2016, 14:37
Buna, Neagu Daniel, s-ar putea sa ai dreptate, si Rio sa te considere partenera lui. Si cred ca acesta e si motivul pentru care te bate.
Eu am de putin timp o pereche de gapornis si am vazut ca acum se iubesc si imediat se si bat si dau din bataie in iubire si din iubire in bataie.
Am vazut ca atunci cand aduci un nou papagal in casa, mai intai vei tine noua pasare in alta camera, 1-2 saptamani, ca mai intai sa le starnesti curiozitatea si treptat ii apropii si vezi daca se plac.

Acum am vazut ca anuntul e postat de mult timp.....acum te intreb eu, cum ai rezolvat problema?
Succes
pana elena @ 11/01/2016, 8:09
Buna. Eu am o pereche de agapornis amorez si au facut deocamdata 4pui.Ei sunt si galagiosi uneori dar asculta daca le zici sa nu mai faca galagie. Papagali agapornis sunt scumpi, eu am dat 200 lei pe unu.(am si marele alexander,micul alexander,micul si marele alexander sunt foarte scumpi asung la o mie doua de euro, dar agapornis este putin scump ca e 200 lei [400 lei chiar si 500 lei] asunge papagalul agapornis)
Dana @ 26/12/2015, 17:12
Cat costa un papagal?+Cam cata galagie face? (vreau sa imi i-au unul dar nu vreau nici galagios ca am deja o nimfa smile si niciprea scump...)

Page 1 of 2 pages  1 2 > 

add a comment