BARZA ALBĂ

(Ciconia ciconia)

BARZA ALBĂ

Teritoriul de răspândire:

harta open

Barza (Ciconia ciconia ) este o pasăre acvatică cu gâtul lung, care trăiește în regiunile calde ale lumii, pe langa mlaștini sau pe margine bălților.

CARACTERISTICI
Nu poate fi confundată cu nici o altă pasăre: are picioare lungi şi un cioc roşu, penele corpului sunt albe, iar remigele negre. Diferenţele dintre sexe sunt aproape inexistente: în general masculul este mai mare (în medie 3,8 kg) decât femela (3,3 kg).

COMPORTAMENT
Construiește cuibul pe acoperișuri, coșuri și pe turnurile bisericilor. Toamna, berzele europene zboară în stoluri spre sud, în Africa, și primăvara obișnuiesc să se întoarcă la același cuib abandonat cu șase luni în urmă.

MOD DE HRĂNIRE
Barza albă se hrăneşte exclusiv cu animale. Hrana este foarte variată şi cuprinde insecte (lăcuste, greieri), larve, râme, amfibieni, mamifere mici (şoareci de câmp), şerpi şi şopârle etc.

REPRODUCERE
Femela depune 2-7 (în general 3-4) ouă albe. În timpul clocitului, pe coaja ouălor pot să apară pete maronii. Masculul şi femela clocesc alternativ, iar schimbul părinţilor la cuib este precedat întotdeauna de o ceremonie însoţită de clămpănit.

FOTOGRAFII:

  • BARZA ALBĂ
  • BARZA ALBĂ
  • BARZA ALBĂ
  • BARZA ALBĂ
  • BARZA ALBĂ

COMENTARII

maria @ 25/08/2015, 8:04
Mi-a placut foarte mult gradina zoologica din Sibiu pentru ca majoritatea animalelor sunt bine ingrijite, par a fi fericite si au mult spatiu verde, cu iarba, copaci, ca si cum ar fi in padure. Si nu stiu cum reusiti avand pretul de intrare doar 3 lei. Am vazut totusi cateva animalute care aveau spatiu mic si cam uratel (berzele si maimutele pareau a fi triste; pasarelele mici si reptilele aveau si ele spatiu foarte mic) - sper sa le faceti si pe ele fericite curand, asa cum am vazut ca sunt restul.
add a comment