LUPUL ALB

(Canis lupus tundrorum)

LUPUL ALB

Teritoriul de răspândire:

harta

Cunoscut în lumea științifică cu denumirea de Canis lupus tundrorum, lupul de tundră trăiește la polul nord în zone unde temperaturile sunt frecvent sub -30 grade Celsius.

CARACTERISTICI
Fară coadă masoară până la 150 cm.  Este înalt de până la 80 cm și cântărește în jur de 80 kg. Lupul alb trăiește maxim 17 ani.

COMPORTAMENT
Lupul de tundră trăiește în grupuri familiare mici și migrează continuu toamna și iarna. Grupul este condus de o pereche alfa, ambii având același rang în cadrul haitei.

MOD DE HRĂNIRE
Se hrănește cu reni, cerb polar, elan, leming și iepure arctic. Deși la nevoie este și omnivor, putând supraviețui și cu fructe sau alte vegetale - consumând chiar și scoarță de copac - lupul preferă totuși carnea. El se comportă atât ca vânător cât și ca necrofag, fiind un important factor în păstrarea echilibrului natural.

REPRODUCERE
Împerecherea are loc în lunile februarie-martie, după care lupul rămâne cu lupoaica, pentru a crește puii împreună. După aceea, lupii, inclusiv cățelandrii, se adună în haite, care, mai ales în iernile grele, se pot asocia între ele. Gestatia dureaza aproximativ 63 de zile nascand 4 -6 pui.
Teritoriul de răspândire al lupului de tundră

FOTOGRAFII:

  • LUPUL ALB

COMENTARII

EMILIA @ 16/06/2016, 15:47
Lupul alb din Gradina Zoo din Sibiu e atat de singur si trist. Cand va avea o pereche ? Tigrii la fel ...Pacat... Se construieste si se investeste in constructii in zoo, dar vreti sa ramana goale ?!
Huc Marian @ 10/08/2014, 11:19
Iar ați indicat greșit pe hartă teritoriul de răspândire.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/2d/Wiki-Canis_lupus.png
add a comment