TIGRUL SIBERIAN

(Panthera tigris)

TIGRUL SIBERIAN

Teritoriul de răspândire:

harta open

Frumusețea și forța tigrului siberian inspiră respect. Deoarece poate ucide și animale cu mult mai mari decât el, are renumele de a fi unul dintre cei mai temuți prădători.

CARACTERISTICI
Masculii siberieni pot atinge 3,5 m în lungime, fără coadă, și până la 300 kg greutate.În mediu, masculii siberieni ating în lungime 190–220 cm fără coadă și 180–275 kg în greutate.

COMPORTAMENT
Tigrii adulți sunt animale teritoriale, solitare și își protejează insistent teritoriul. Ei și-l marchează prin metode diverse. Urina cu miros specific este unul din mijloacele principale de marcaj.

MOD DE HRĂNIRE
Tigrii vânează singuri, utilizând două tehnici de vânătoare furișarea către pradă și statul la pângă. De obicei urmăresc prada sau o așteaptă pe cărări sau la adăpătoare. Se hrănesc cu căprioare, porci sălbatici și bivoli.

REPRODUCERE
Tigrul siberian ajunge la maturitate sexuală la vârsta de 4 ani. Femela anunță masculul că este în călduri prin zgârieturile de pe copaci și prin urină. Va petrece o săptămână cu masculul, timp în care se va împerechea pe durata a 3 zile. Gestația durează între 3 și 3 luni și jumătate. Femela naște 3-5 pui pe care îi alăptează.

FOTOGRAFII:

  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN
  • TIGRUL SIBERIAN

COMENTARII

mustafa ardelean @ 02/10/2015, 9:24
as vrea sa ma angajez la gradina zologica
Dorin @ 28/07/2014, 20:01
Ce s-a intamplat cu acel tigru siberian mare, care a fost separat de tigroaica in cusca aceea mica? L-am vazut mult timp inchis in acel spatiu mic, slabind si imbolnavindu-se pe piciore, apoi l-am cautat si nu l-am vazut nicaieri.
Gabriel Rosca @ 12/03/2014, 12:02
Buna ziua,
apreciez forma de prezentare a gradinii zoologice din Sibiu, mi s-ar parea foarte interesant si mult mai personalizat sa adaugati la fiecare animal, care banuiesc ca este listat fiindca se gaseste la zoo Sibiu, detalii despre provenienta sa, varsta, nume, etc
Cred ca asta ar face experienta vizitarii site-ului si ulterior a gradinii mult mai interesanta.
add a comment